Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

: 2 πίτσες
: 20 min
: 30 min
           
: 30 min

Αν ο φούρνος μας δεν μπορεί να ψήσει δύο πίτσες ταυτόχρονα, τις ψήνουμε μία-μία.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 300 – 350 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι (7 – 8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι σταρένιο, σκληρό, για ψωμί
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα και καλά τριμμένα ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, δυόσμος κ.ά.)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
Instructions
  • Step 1 Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 3 – 4 λεπτά.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα δύο άλευρα, το αλάτι, τα ξερά μυρωδικά, το μείγμα της μαγιάς και 4 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ζυμώνω καλά τα υλικά για 5 – 6 λεπτά με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξω ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου και να τυλίγεται σχεδόν ολόκληρο γύρω από τον γάντζο.
  • Step 3 Χωρίζω το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη και τα πλάθω σε μπάλες. Τις αλείφω με λίγο από το υπόλοιπο λάδι και τις βάζω σε δύο μπολ. Τα σκεπάζω και τα αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά, μέχρι οι ζύμες να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Step 4 Μεταφέρω τις ζύμες σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τις ανοίγω με τον πλάστη σε στρογγυλά φύλλα με πάχος 1½ εκ. Με το υπόλοιπο λάδι αλείφω δύο ρηχά ταψιά για πίτσα, με διάμετρο περίπου 30 εκ. Μεταφέρω προσεκτικά τις ζύμες στα ταψιά.
  • Step 5 Γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, και λίγο πιπέρι. Απλώνω αυτό το μείγμα στις δύο ζύμες-βάσεις και από πάνω μοιράζω τις ροδέλες από τις πιπεριές και τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζω και τις δύο πίτσες με τη ρίγανη και σκορπίζω ομοιόμορφα τις ελιές και την κάππαρη.
  • Step 6 Ραντίζω κάθε πίτσα με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζω καθεμία με 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα. Ψήνω τις πίτσες για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και οι βάσεις να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές.

Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ½ εκ. ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 500 γρ. μίξη από διάφορα μανιτάρια –πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκά 4 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα […]