Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

: 2 πίτσες
: 10 min
: 25 min
           
: 30 min

Μπορούμε να βράσουμε τα φιλέτα από την προηγούμενη ημέρα και να τα διατηρήσουμε στραγγισμένα στο ψυγείο, μέσα σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό, σταρένιο, για ψωμί
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για την επιφάνεια
  • 8 κουτ. σούπας καλής ποιότητας έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, βρασμένα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά, στραγγισμένα και κομματιασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, φρέσκο και ψιλοκομμένο ή ξερό και θρυμματισμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ) και, όταν αρχίσουν να ενώνονται καλά, ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ζύμωμα για 7 – 8 λεπτά (λιγότερο με το μίξερ), μέχρι να φτιάξω μια ελαστική ζύμη που να κολλά κάπως στα χέρια. Δεν προσθέτω όμως αλεύρι για να γίνει πιο στεγνή γιατί θα σφίξει.
  • Step 3 Την αφήνω να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και την ξαναζυμώνω για άλλα 5 – 6 λεπτά, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια (ή με το μίξερ). Την αφήνω ξανά για άλλα 5 λεπτά και τη ζυμώνω για τελευταία φορά για άλλα 5 λεπτά. Την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη κατά μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  • Step 4 Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και ανοίγω το καθένα με τον πλάστη (ή με τις παλάμες μου) σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλές βάσεις με διάμετρο περίπου 28 – 30 εκ. Στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και τοποθετώ εκεί τις βάσεις.
  • Step 5 Πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Αλείφω τις βάσεις με άφθονο πέστο βασιλικού (4 κουτ. σούπας την καθεμία). Από πάνω σκορπίζω το κομματισμένο κοτόπουλο και τις ροδέλες κρεμμυδιού, πασπαλίζω με την θρυμματισμένη φέτα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο.
  • Step 6 Ψήνω τις πίτσες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και το κοτόπουλο και να λιώσει το τυρί. Τις σερβίρω ζεστές.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]