Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 1 hr
: 25 min

Μια ιδιαίτερη πίτσα που βασίζει τη νοστιμιά της σε μια πικάντικη κρέμα πιπεριάς.

Ingridients
  • 1 αραβική πίτα, μεγάλου μεγέθους
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • 15 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
  • Για την κρέμα πιπεριάς
  • 3 – 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κρεμμύδια κονφί
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα πιπεριάς: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Πλένω τις πιπεριές και τις σκουπίζω καλά. Τις κόβω στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  • Step 2 Πολτοποιώ στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνω το μείγμα, περιχύνω με αυτό τις πιπεριές και τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω σε ένα μπολ, μαζί με τα υγρά του ταψιού, και το σκεπάζω αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζω, τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με τα υγρά του μπολ με το γιαούρτι και τις πολτοποιώ καλά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.
  • Step 3 Για τα κρεμμύδια κονφί: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια. Τα αχνίζω για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το θυμάρι και τη ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρω, ρίχνω το μαϊντανό και ανακατεύω.
  • Step 4 Για την πίτσα: Λαδώνω το μεγάλο ταψί του φούρνου και βάζω εκεί την αραβική πίτα. Την αλείφω με την κρέμα πιπεριάς και απλώνω από πάνω το μείγμα τα κρεμμύδια, μαζί με το «σιρόπι» τους. Πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα και σκορπίζω τις κομματιασμένες αντσούγες. Αν θέλω, σκορπίζω και τις ελιές.
  • Step 5 Ψήνω την πίτσα για 20 – 25 λεπτά. Τη ραντίζω με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.