Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 1 πίτσα
: 20 min
: 40 min
           
: 1 hr

Η ζύμη αυτή είναι αφράτη, γλυκίζει ευχάριστα και εκτός από την πίτσα που σας προτείνω εδώ είναι τέλεια και για τα πεϊνιρλί σας. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη έως 3 ημέρες στο ψυγείο.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 150 – 200 ml νερό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά (από το φούρνο της γειτονιάς ή συσκευασμένη σε μικρά πακετάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα της ζύμης
  • Για την επιφάνεια
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 100 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (πασάτα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι (στην εποχή τους βάζω φρέσκες, σε συνδυασμό με πιπεριές κέρατο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολάκι 150 ml από το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το αλάτι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και σταδιακά να σχηματιστεί μια μέτρια ζύμη. Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω έντονα με τα χέρια μου για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και πολύ ελαστική και να ξεκολλά εύκολα από τα χέρια.
  • Step 3 Την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζω το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω για 1 ώρα σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.
  • Step 4 Για την επιφάνεια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Step 5 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, πάχους 1 εκ. το πολύ. Στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο, ορθογώνιο ταψί του φούρνου και απλώνω εκεί το φύλλο. Το αλείφω με το μείγμα του πελτέ και σκορπίζω τις λωρίδες πιπεριάς. Σκορπίζω παντού το ανθότυρο και το τριμμένο κασέρι και ψήνω την πίτσα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η ζύμη.