Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

: 2 πίτσες
: 45 min
: 25 min

Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Για την επιφάνεια
  • 6 φρέσκες καρδιές αγκινάρας, καθαρισμένες
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 4 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας (υπάρχει έτοιμη, σε βαζάκι)
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό, ρίγανη και μαγιά). Αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια για 8 – 10 λεπτά (ή με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες για 5 – 6 λεπτά), μέχρι να φτιάξω μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη που μόλις που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Step 2 Τη λαδώνω ελαφρά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τη ζύμη σε ένα ζεστό σημείο, για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Step 3 Επιφάνεια: Βάζω τις καρδιές αγκινάρας σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και τις καλύπτω με νερό. Αλατίζω και τις βράζω για 10 – 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις αλατοπιπερώνω.
  • Step 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω τη λιαστή ντομάτα με το γιαούρτι και τις 2 κουταλιές κρέμα σκόρδου.
  • Step 5 Πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Αλευρώνω μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και ανοίγω με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο. Στρώνω με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζω εκεί τις ζύμες. Τις αλείφω με το μείγμα σκόρδου-λιαστής ντομάτας, από πάνω απλώνω τις φέτες αγκινάρας και σκορπίζω τον υπόλοιπο πολτό σκόρδου.
  • Step 6 Ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, μοιράζω τη μοτσαρέλα και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζω με τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Κόβω τα κοτσάνια από τη βάση τους, εκεί που ενώνονται με τα κεφάλια και, με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τα λαχανικά, καθαρίζω τα κοτσάνια από τις ίνες, όπως καθαρίζω τα καρότα. Αν η συνταγή απαιτεί και τα κοτσάνια τα βάζω σε ένα μπολ με νερό […]

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστικό πιάτο της αγαπημένης μας Ντίνας, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη μοναδική διατροφική αξία της αγκινάρας! Οι αγκινάρες κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα…