Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΕΞΩΤΙΚΗ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΙΤΣΑ ΕΞΩΤΙΚΗ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΙΤΣΑ ΕΞΩΤΙΚΗ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 40 min
: 20 min

Τολμηροί συνδυασμοί που όμως προσφέρουν ένα ιδιαίτερα νόστιμο αποτέλεσμα. Αντί για καπνιστό σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο καπνιστής πέστροφας.

Ingridients
  • 4 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • Για την επιφάνεια
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες και πολύ καλά στραγγισμένες
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλα, ώριμα αλλά σχετικά σφικτά αβοκάντο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 200 γρ. λεπτές φέτες καπνιστού σολομού, κομμένες σε μέτριες λωρίδες
  • 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το κρασί και το φιλέτο του σολομού, πασπαλίζω με πιπέρι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω για 10 λεπτά, ώστε το κρασί μόλις που να ανακινείται, γυρίζοντας το φιλέτο δυο-τρεις φορές, μέχρι να αποκτήσει απαλό ανοιχτό χρώμα και να μαγειρευτεί μέχρι το κέντρο του. Αποσύρω, στραγγίζω το φιλέτο, το αφήνω να κρυώσει και το κομματιάζω (αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια, αν υπάρχουν).
  • Step 3 Βάζω τις αραβικές πίτσες σε ένα μεγάλο, ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τις αλείφω με το ελαιόλαδο. Επάνω στις πίτες μοιράζω τις καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες και 100 γρ. από τη μοτσαρέλα και τις ψήνω για 8 λεπτά.
  • Step 4 Στο μεταξύ, καθαρίζω τα αβοκάντο, πετάω τα κουκούτσια και ψιλοκόβω τη σάρκα του. Τη ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
  • Step 5 Μόλις περάσει το 8λεπτο ψήσιμο, βγάζω το ταψί από το φούρνο και μοιράζω στις πίτσες το αβοκάντο, τον κομματιασμένο μαγειρεμένο σολομό, τις λωρίδες του καπνιστού σολομού, την κάππαρη και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσει η μοτσαρέλα.
  • Step 6 Βγάζω τις πίτσες, τις πασπαλίζω με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις σερβίρω αμέσως.