destination taste!

Πίτα της Τυρινής

Πίτα της Τυρινής
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 45΄ 1 ταψί 36 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα  αυγά με το σύρμα. Προσθέτω όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, φέτα, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκτός χυλός. Αλατόπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Μεταφέρω το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με τη μαργαρίνη και στρώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Related Posts

LIGHT ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

LIGHT ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

ΓΡΑΝΙΤΑ: αποτελεί την πιο δροσερή εναλλακτική του παγωτού και μέχρι πριν την εμφάνιση άλλων light παγωτών, η γρανίτα ήταν σίγουρο ένα από τα καλοκαιρινά επιδόρπια με τις λιγότερες θερμίδες. Τα βασικά συστατικά της γρανίτας είναι το νερό, η ζάχαρη, ο χυμός λεμόνι και ο πολτός […]

ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ MOJITO;

ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ MOJITO;

Το καλοκαιράκι στην κορύφωσή του και τα ξένοιαστα βράδια με τα αγαπημένα μας κοκτέιλς θα δώσουν το παρόν! Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το mojito, ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ, παγκοσμίως; Τα υλικά δεν είναι πλέον μυστικά. Όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζονται, λίγα φύλλα δυόσμου, χυμό […]