Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ

: 4
: 15 min
: 8 min

Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα με ωραία αλοιφώδη υφή και ευχάριστη, υπόξινη γεύση.

Ingridients
  • 4 ατομικές, αραβικές πίτες
  • 500 γρ. βλήτα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • ½ κουτ. μπούκοβο γλυκό
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 300 γρ. γαλομυζήθρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα βλήτα, αλατίζω και ανακατεύω για να σοταριστούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους. Ραντίζω με το κρασί και συνεχίζω το σοτάρισμα με να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Step 2 Απλώνω τις αραβικές πίτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Βάζω σε κάθε πίτα 1 κουτ. σούπας κέτσαπ και την απλώνω να πάει παντού. Μοιράζω τα σοταρισμένα βλήτα (καλό είναι να τα πιάσετε με τσιμπίδα για να μη μεταφέρετε και τυχόν υγρά που θα έχει μέσα το τηγάνι) και σκορπίζω τη γαλομυζήθρα.
  • Step 3 Πασπαλίζω με το μπούκοβο και βάζω τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να να ψηθούν οι αραβικές πίτες.
  • Step 4 Βγάζω τις πίτες από το φούρνο, μοιράζω τα ντοματίνια και ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο.