Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

[email protected] με την Ντίνα – 20/01/2018

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στεγνώνουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  • Βήμα 2 Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατίζουμε καλά. Αρχίζουμε να «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να αποβάλλουν τα χόρτα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3 Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, βουτυρώνουμε λίγο το απλό ταψί μας).
  • Βήμα 4 Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε καλά τα δύο φύλλα στην περιφέρεια του ταψιού. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας για να φεύγουν οι ατμοί, αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό στο ταψί και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Βήμα 5 Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Βήμα 6 Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.