Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ

ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ

ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη διάθεσή μου.

Ingridients
  • 8 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο ρατατούιγ* ή τουρλού (τα μετράω στραγγισμένα από τη σάλτσα τους)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • *Η ποσότητα τη γέμισης δεν είναι δεσμευτική. Μπορείτε να βάλετε ακόμα περισσότερο. Δεν μπορείτε όμως, να βάλετε λιγότερη από αυτό που σας προτείνω. Τα 3 φλιτζάνια είναι το ελάχιστο.
Instructions
  • Step 1 Στραγγίζω τα έτοιμα μαγειρεμένα λαχανικά από τα υγρά τους και αν είναι πολύ χοντροκομμένα τα βάζω σε ένα μπολ και τα «σπάω» με ένα πηρούνι. Προσθέτω τη γραβιέρα, λίγο αλάτι (το φαγητό είναι ήδη αλατισμένο) και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη γέμιση στην άκρη.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Αλείφω ένα ταψάκι 35×25 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνω 2 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζω ένα φλιτζάνι γέμιση και την σκορπάζω με ένα κουτάλι να πάει παντού. Σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα κρούστας λαδωμένα και απλώνω άλλο ένα φλυτζάνι γέμισης. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά τη διαδικασία (φύλλα-γέμιση) και τέλος σκεπάζω με τα τελευταία λαδωμένα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες τους για να δημιουργήσω ένα κόθρο γύρω από την πίτα. Λαδώνω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Step 4 Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Step 5 Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω για 15 λεπτά πριν την κόψω.
  • Step 6 Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις…

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]