Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ

: 6
: 20 min
: 50 min

Ένα νόστιμο φαγητό, που το συνηθίζουν πολύ στην Κρήτη. Για τα «τσιγαριαστά» χόρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι βρείτε στη λαϊκή. Δοκιμάστε με λάπαθα, καυκαλήθρες, ζοχούς ή ότι άλλο σας αρέσει.

Ingridients
  • Για την πέρκα
  • 1 κιλό πέρκα φιλεταρισμένη, κομμένη σε μερίδες ή κατεψυγμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε σκελίδες
  • χυμός από 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. σούπα μαραθόσπορο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα χόρτα
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό άγρια χόρτα (ραδίκια, καυκαλήθρες κ.λπ.)
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκια (το λευκό και το πράσινο τρυφερό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι, μάραθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την πέρκα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Πλένω καλά την πέρκα και ελέγχω για τυχόν κοκκαλάκια. Αλατοπιπερώνω και τοποθετώ τα κομμάτια σε ένα ταψάκι. Σκορπίζω τις φέτες πορτοκαλιού και το μαραθόσπορο, ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού και ψήνω το ψάρι για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι οι φέτες). Αποσύρω από το φούρνο και σκεπάζω για να διατηρηθεί ζεστό.
  • Step 3 Για τα χόρτα: Πλένω και καθαρίζω καλά όλα τα χορταρικά, πετάω τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκόβω. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκια) και το πράσο και τσιγαρίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τα χορταρικά (σπανάκι, άγρια χόρτα, μυρώνια) και τσιγαρίζω ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τις ντομάτες και ½ φλιτζάνι νερό, αλατίζω και αφήνω να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτω τον άνηθο, τον μάραθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Step 4 Σερβίρω, μοιράζοντας από 2-3 μεγάλες κουταλιές χόρτα σε κάθε πιάτο και τοποθετώ 1 μερίδα ψάρι στο καθένα.