Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

: 4-6
: 20 min
: 20 min

Όταν φτιάχνουμε σάλτσα τυριών για ζυμαρικά, συνδυάζουμε ένα τυρί λαστιχωτό γιατί λιώνει ωραία και δίνει «σώμα» στη σάλτσα, ένα τυρί με ήπια γεύση (όπως το κασέρι ή η γκούντα) και ένα πικάντικο μπλε τυρί, το οποίο ωστόσο, αν θέλουμε, αντικαθιστούμε με μια πικάντικη βαρελίσια φέτα.

Ingridients
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους)
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φορμαέλα Αράχωβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι), τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μπλε τυρί, (ή ροκφόρ, ή γκοργκοντζόλα), θρυμματισμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
  • Step 2 Σάλτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι. Το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά και ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα σχηματιστούν.
  • Step 4 Μαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι το μείγμα (ρου), να δέσει. Προσθέτω όλα τα τυριά και συνεχίζω το ανακάτεμα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.
  • Step 5 Ρίχνω τα ζυμαρικά σε ένα μέτριο, βαθύ και πυρίμαχο ταψί. Προσθέτω τη σάλτσα, ανακατεύω και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω το φαγητό για 15 – 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρω ζεστό και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Related Posts

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εύκολο φαγάκι που γίνεται πολύ γρήγορα για να χορτάσει όλο το σπίτι. Το πεννάκι λαχανικών του δίνει χαρακτήρα, γεύση και χρώμα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.