Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

: 4
: 5 min
: 20 min

Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα και κρύο, σαν σαλάτα.

Ingridients
  • 1 πακέτο (500 γρ.) πέννες ΗΛΙΟΣ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, τα οποία θα κόψετε κονκασέ
  • 1 βαζάκι τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή βασιλικό), ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερός βασιλικός, τριμμένος)
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  • Step 2 Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους.
  • Step 3 Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 7 – 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

Μαγική φοκάτσια, ιδανική για σνακ ή brunch. Στολίστε την επιφάνεια με υλικά της επιλογής σας. Διάφορα μυρωδικά, πιπεριές, σέλερι, ακόμη και κολοκύθα τριμμένη.