destination taste!

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

: 6
: 10 min
: 10 min
           
: 5 hr

Υπέροχο και δροσερό γλυκό που αξιοποιεί το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.

Ingridients
  • 6 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο γλυκό τριαντάφυλλο
  • Για το ζελέ τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ. συνολικά)
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλοίδα από ακέρωτο λεμόνι
Instructions
  • Step 1 Για το ζελέ: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο και το μετρημένο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αφήνω το μείγμα να πάρει μια-δύο βράσεις. Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά, στύβω με τα χέρια μου τις ζελατίνες και τις προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Step 3 Ντύνω με μεμβράνη 6 ατομικές φόρμες (ή μια μεγάλη) και μοιράζω εκεί το κρύο ζελέ. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τις φόρμες στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Step 4 Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Step 5 Συναρμολόγηση: Βγάζω τις φόρμες με το ζελέ τριαντάφυλλο από το ψυγείο. Ισομοιράζω το γλυκό τριαντάφυλλο και στρώνω καλά με ένα κουτάλι. Βουτάω μια μια τις φέτες του τσουρεκιού στο σιρόπι για να «τραβήξουν» καλά και τις «σφηνώνω» στις φόρμες πιέζοντας με τα χέρια για να χωρέσουν. Σκεπάζω τις φόρμες με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Step 6 Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω τις φόρμες στα πιάτα και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τις πάστες.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, αγόρασε 1 πακέτο κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας. Κάθε πακέτο έχει 2 φύλλα, το καθένα τυλιγμένο ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσεις όσα θέλεις. Μη νομίζεις ότι η σφολιάτα είναι κατάλληλη μόνο για τις πίτες και τις τάρτες που φτιάχνει […]

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΤΟ ΦΥΛΛΟ

Μια γαλατόπιτα που θα απολαύσετε, αφού τα αρώματα από το τσίπουρο και το πορτοκάλι την κάνουν πολύ ιδιαίτερη. Το φύλλο δεν χρειάζεται να το ανοίξετε πάρα πολύ λεπτό. Αρκεί να εξέχει αρκετά από το ταψάκι για να μπορέσετε να το γυρίσετε σε στεφάνι.



Subscribe