Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 6
: 1 hr
: 45 min
           
: 2 hr

Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα η παρασκευή της πάστας, αλλά αποζημιώνει με τη γεύση της.

Ingridients
  • Για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμ. κακάο
  • 120 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού βανίλια, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 3 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 75 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μπράντυ
  • Για την κρέμα μπισκότο
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμ. μπισκότα σοκολάτα, τύπου Oreo
  • Για το σιρόπι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. νερό
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • Για το σερβίρισμα
  • φράουλες ή βατόμουρα ή ράσμπερι
Instructions
  • Step 1 Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το μπέκιν πάουντερ σε ένα μπολ.
  • Step 3 Βάζω τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του μίξερ τα τα χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζω το χτύπημα.
  • Step 4 Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτω τη βανίλια και πασπαλιστά τη ζάχαρη. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  • Step 5 Αδειάζω το μίγμα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ισιώνω με μια σπάτουλα. Ψήνω το παντεσπάνι για 45 λεπτά περίπου. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει. Κόβω με στρογγυλό τσέρκι σε δίσκους.
  • Step 6 Για την κρέμα σοκολάτας: Βάζω τον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το βούτυρο, το μπράντι και τη σοκολάτα. Μόλις ενσωματωθούν τα τελευταία υλικά, σταματάω το μίξερ και ανακατεύω ελαφρά με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω.
  • Step 7 Για την κρέμα μπισκότο: Βάζω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή σαντιγί. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω τα μπισκότα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
  • Step 8 Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Step 9 Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετώ από ένα δίσκο παντεσπάνι σε στρογγυλά τσέρκια για πάστες και τα σιροπιάζω με ένα πινέλο. Βάζω την κρέμα σοκολάτας και τοποθετώ ένα δεύτερο δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζοντάς τον. Στρώνω από επάνω την κρέμα με τα μπισκότα.
  • Step 10 Βάζω τις πάστες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Step 11 Ξεφορμάρω τις πάστες από τα τσέρκια και διακοσμώ με φράουλες ή ράσμπερι.