Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

: 4
: 20 min

Η πάστα ελιές διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο, σε μικρά βαζάκια, γεμισμένα μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας για να την αλλοιώσει και να μουχλιάσει.

Ingridients
  • 300 γρ. ελιές θρούμπες, π.χ. καλής ποιότητας Θάσου, χωρίς κουκούτσια
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, καλά τριμμένη για να γίνει σαν σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 80 – 100 ml ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Βάζω στο μούλτι τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το λάδι) και τα δουλεύω καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα λεία και απαλή.
  • Step 2 Τη σερβίρω αμέσως.