Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4-6
: 40 min
: 12 min

Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο από το βράσιμό τους.

Ingridients
  • 800 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 6 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τις φέτες πατάτας σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην κομματιάζονται. Τις στραγγίζω πολύ καλά.
  • Step 2 Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τις φέτες πατάτας, σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας πολύ όταν τις γυρίζω για να μην σπάσουν. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 3 Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιών, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζω και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.
  • Step 4 Σκουπίζω καλά το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.
  • Step 5 Σε ένα πολύ μεγάλο και φαρδύ μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω στο μείγμα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύω πολύ προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 6 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Step 7 Στο σκουπισμένο τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω εκεί το μείγμα του μπολ, απλώνοντας το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Τηγανίζω για 6 – 7 λεπτά, χωρίς να ανακατέψω, μέχρι η κάτω πλευρά του μείγματος να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς.
  • Step 8 Μεταφέρω αμέσως το τηγάνι στο γκρλ και ψήνω την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και η επιφάνειά της. Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή και συνοδεύω με σαλάτα εποχής.

Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Δεν υπάρχει παιδί ή «μεγάλο» παιδί που δεν αγαπά τα κεφτεδάκια με πατάτες. Με την μοτσαρέλα όμως, και τις βουτυράτες μοσχομυριστές πατάτες είμαι σίγουρη ότι θα σας λατρέψουν.