Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

: 4
: 20 min
: 15 min

Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του.

Ingridients
  • 300 γρ. γαύρος, καθαρισμένος από εντόσθια και κεφάλια, καλά πλυμένος και καλά στραγγισμένος
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω το γαύρο σε δόσεις, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ροδίσει καλά. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
  • Step 3 Ξαναβάζω όλες τις τηγανισμένες δόσεις γαύρου στο τηγάνι και αδειάζω τα αυγά. Ανακατεύω μια φορά και μετά αφήνω την ομελέτα να ψηθεί και τα αυγά να στερεοποιηθούν. Σερβίρω αμέσως.