Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Οι κουραμπιέδες Χρυσανθίδης στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou

Οι κουραμπιέδες Χρυσανθίδης στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou

Ένα μοναδικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου παρέα με την Αυγή Χρυσανθίδη. Ένα σεμινάριο πασπαλισμένο με μπόλικη ζάχαρη άχνη και πολύ αγάπη.
1811060322 Η αγαπημένη μου Αυγή, κάνοντας ένα μονοήμερο και κουραστικό ταξίδι από την Καβάλα, φέρνοντας μαζί της, τον πρωτομάστορα pastry chef Γιάννη Χρηστέ ήρθε να μας δείξει πως φτιάχνει τους διάσημους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης. Μια σπιτική συνταγή, που η οικογένεια Χρυσανθίδη κατάφερε να την κρατήσει αναλείωτη στο χρόνο. Με μοναδικά όπλα το φρέσκο βούτυρο, τα ολόκληρα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, το φίνο αλεύρι, όλα διαλεγμένα πολύ προσεκτικά, κατάφεραν να κάνουν τους κουραμπιέδες τους διάσημους σ’ όλο τον κόσμο.
0350 0373 0441 Οι κουραμπιέδες της Αυγής μου έδωσαν την αφορμή να φτιάξω δύο υπέροχα, ποτηράτα γλυκά. Χρησιμοποιώντας τριμμένους κουραμπιέδες για τη βάση, έφτιαξα μια κρέμα με μασκαρόνε και σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι. Τα μισά τα σερβίρισα με κάστανα μαρόν γλασέ και παστέλι,και τα άλλα μισά με κόκκινα φρούτα και μαρμελάδα μύρτιλο. Έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα.
Η ωμή ζύμη τους, έγινε μια βάση για μια ξεχωριστή πάβλοβα με τριμμένες μάντολες και ρόδι.
0413 191413

H Μαριάντα Πιερίδη δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη νοστιμιά τους...
H Μαριάντα Πιερίδη δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη νοστιμιά τους…
201018
Πάβλοβα με ψημένη βάση από ζύμη κουραμπιέ με κρέμα και ρόδι
Με την αγαπημένη μου μητέρα.
Με την αγαπημένη μου μητέρα.

183934


Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.