Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΥΡΙ COTTAGE

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΥΡΙ COTTAGE

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΥΡΙ COTTAGE

: 4
: 20 min
: 18 min

Μια δροσερή και ελαφριά σούπα, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν βρείτε ντομάτες από μποστάνι στο χωριό θα είναι το ιδανικό.

Ingridients
  • 8 μεγάλες και ώριμες, ζουμερές ντομάτες (περίπου 2 κιλά), ξεφλουδισμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 3 κουτ. σούπας μέλι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι ή οξύμελι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το μείγμα με cottage
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. Arla Protein Cottage Cheese
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σούπα: Παίρνω 2 από τις ντομάτες, τις κόβω σε έξι κομμάτια την καθεμία και αφαιρώ τα σπόρια με ένα κουταλάκι. Ψιλοκόβω τα κομμάτια και τα αφήνω κατά μέρος (θα τα χρησιμοποιήσω στο μείγμα με κατίκι).
  • Step 2 Ξεσποριάζω τις υπόλοιπες ντομάτες, τις λιώνω στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και αδειάζω αυτόν τον πολτό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη δάφνη και τα γαρίφαλα και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Step 3 Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά. Προσθέτω το πετιμέζι (ή το μείγμα μελιού-ξιδιού) και αλατοπιπερώνω. Μαγειρεύω για άλλα 3 λεπτά περίπου και αποσύρω από τη φωτιά. Με ένα πιρούνι ανακατεύω λίγο τη σούπα για να βρω τα γαρίφαλα και τη δάφνη, τα οποία πετάω, και αφήνω κατά μέρος τη σούπα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή ή κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Step 4 Μείγμα με cottage: Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτω τις 2 ψιλοκομμένες ντομάτες που άφησα κατά μέρος, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το ξίδι, μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό για να φύγει η αψάδα του και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 5 Προσθέτω το βασιλικό και το τυρί cottage και ανακατεύω πολύ καλά. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει τελείως.
  • Step 6 Μοιράζω τη σούπα σε πιάτα, βάζω από 1 – 2 κουτ. σούπας cottage ανά μερίδα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.