ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ
Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Η αναλογία ρυζιού-νερού είναι ίδια με της καρολίνας.
Ingridients
- 450 γρ. ρύζι Καρολίνα (το μετράμε σε φλιτζάνια τσαγιού για να υπολογίσουμε την ποσότητα νερού)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 – 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 1½ κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Step 1 Ρίχνω το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένω καλά, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Το στραγγίζω καλά.
- Step 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει.
- Step 3 Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω νερό, δυόμιση φορές περισσότερο από την ποσότητα του ρυζιού (για κάθε φλιτζάνι ρύζι υπολογίζω 2½ φλιτζάνια νερό).
- Step 4 Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνω το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μελώσει.
- Step 5 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα μυρωδικά και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνω το ρύζι κατά μέρος για 20 λεπτά μέχρι να «σταθεί» και σερβίρω.