Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 6
: 15 min

Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και νοστιμότατα ντοματίνια κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, σε σχήμα στρογγυλό ή οβάλ. Συνδυάζουμε όσα και όποια θέλουμε.

Ingridients
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες, ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 400 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση από διάφορα χρώματα), κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 4 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Θρυμματίζω τη φέτα σε ένα μπολ, προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος στρώνω τις φέτες ντομάτας, τις πασπαλίζω με αλάτι και σκορπίζω πάνω τους το αγγούρι. Από πάνω βάζω τα κομμένα ντοματίνια, τα αλατίζω και ρίχνω τις ελιές.
  • Step 3 Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι χτυπάω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τη σαλάτα. Τέλος, σκορπίζω το μείγμα φέτας-δυόσμου, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.