Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 6
: 15 min

Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και νοστιμότατα ντοματίνια κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, σε σχήμα στρογγυλό ή οβάλ. Συνδυάζουμε όσα και όποια θέλουμε.

Ingridients
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες, ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 400 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση από διάφορα χρώματα), κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 4 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Θρυμματίζω τη φέτα σε ένα μπολ, προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος στρώνω τις φέτες ντομάτας, τις πασπαλίζω με αλάτι και σκορπίζω πάνω τους το αγγούρι. Από πάνω βάζω τα κομμένα ντοματίνια, τα αλατίζω και ρίχνω τις ελιές.
  • Step 3 Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι χτυπάω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τη σαλάτα. Τέλος, σκορπίζω το μείγμα φέτας-δυόσμου, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χυλοπίτες της επιλογής μας: χωριάτικες με αυγά ή απλές, μακριές ή κοντές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού όταν μαγειρέψουμε το κρέας και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.



Subscribe