destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 6
: 15 min

Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και νοστιμότατα ντοματίνια κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, σε σχήμα στρογγυλό ή οβάλ. Συνδυάζουμε όσα και όποια θέλουμε.

Ingridients
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες, ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 400 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση από διάφορα χρώματα), κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 4 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Θρυμματίζω τη φέτα σε ένα μπολ, προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος στρώνω τις φέτες ντομάτας, τις πασπαλίζω με αλάτι και σκορπίζω πάνω τους το αγγούρι. Από πάνω βάζω τα κομμένα ντοματίνια, τα αλατίζω και ρίχνω τις ελιές.
  • Step 3 Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι χτυπάω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τη σαλάτα. Τέλος, σκορπίζω το μείγμα φέτας-δυόσμου, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις ντομάτες…

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

H φοκάτσια είναι μια νόστιμη λιχουδιά από την Ιταλία που μπορείτε να την φτιάξετε με ότι υλικό έχετε στο ψυγείο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι το ελαιόλαδο που κάνει το ζυμάρι νόστιμο και τραγανό.