Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

: 4
: 20 min

Γλιστρίδα (ή αντράκλα) θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα. Αν μένουμε «εκτός των τειχών» τη βρίσκουμε εύκολα σε υπαίθριους χώρους και αγρούς, ακόμη και στον κήπο.

Ingridients
  • 4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι γλιστρίδα, πλυμένα και στεγνά
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 7 – 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγες φλοίδες γραβιέρας πικάντικης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω τις ντομάτες με τη γλιστρίδα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και την κάππαρη.
  • Step 2 Σε ένα μπολάκι χτυπάω το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω. Περιχύνω τη σαλάτα, σκορπίζω τα φλέικς γραβιέρας και σερβίρω αμέσως.