Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 6
: 15 min

Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε την τελευταία στιγμή στη σαλάτα και, αν χρειαστεί, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει η σάρκα του. Ρίχνουμε το λαδολέμονο ακριβώς πριν σερβίρουμε.

Ingridients
  • 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, με τη φλούδα του, πλυμένο, κομμένο κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες
  • 3 κλαράκια σέλινο (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια και ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • Για το λαδολέμονο
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τις ντομάτες, το αγγούρι, το σέλινο, το αβοκάντο και το κρεμμύδι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μην κομματιάσω τα υλικά.
  • Step 2 Λαδολέμονο: Βάζω όλα τα υλικά του λαδολέμονου σε ένα μπολάκι και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα με το λαδολέμονο και σερβίρω αμέσως.