Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

: 4
: 10 min
: 10 min

Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια.

Ingridients
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 5 – 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 32 – 34 ντοματίνια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, από βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χονδροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι βάζω το βαλσαμικό ξίδι και τις σταφίδες και τις αφήνω να μουλιάσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω εκεί τα ντοματίνια, ολόκληρα, και το κρεμμύδι. Αλατίζω και τα αφήνω να μαγειρευτούν για 5 – 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι, μέχρι να μαραθούν καλά τα κρεμμύδια και οι φλούδες από τις ντομάτες να ζαρώσουν και να αρχίζουν κατά τόπους να «σκάνε».
  • Step 3 Προσθέτω το ξίδι με τις σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τη ρίγανη και ανακινώ καλά το τηγάνι. Ρίχνω και το βασιλικό (ή το δυόσμο) και μαγειρεύω για 1 λεπτό, ανακινώντας διαρκώς το τηγάνι. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.