Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

: 4
: 10 min
: 10 min

Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια.

Ingridients
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 5 – 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 32 – 34 ντοματίνια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, από βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χονδροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι βάζω το βαλσαμικό ξίδι και τις σταφίδες και τις αφήνω να μουλιάσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω εκεί τα ντοματίνια, ολόκληρα, και το κρεμμύδι. Αλατίζω και τα αφήνω να μαγειρευτούν για 5 – 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι, μέχρι να μαραθούν καλά τα κρεμμύδια και οι φλούδες από τις ντομάτες να ζαρώσουν και να αρχίζουν κατά τόπους να «σκάνε».
  • Step 3 Προσθέτω το ξίδι με τις σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τη ρίγανη και ανακινώ καλά το τηγάνι. Ρίχνω και το βασιλικό (ή το δυόσμο) και μαγειρεύω για 1 λεπτό, ανακινώντας διαρκώς το τηγάνι. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.