Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 6 min

Όλη η Ελλάδα σε μια μπουκιά. Οι διάσημοι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης με έντονη γεύση. Απαραίτητο συνοδευτικό, το ούζο ή το τσίπουρο!

Ingridients
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές στο λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 φέτες ψωμί
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω τις ντομάτες, τις ψιλοκόβω και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Μουσκεύω το ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια το στύβω καλά με το χέρι μου για να φύγει όλο το υγρό. Σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος ρίχνω τις στραγγισμένες ντομάτες, τις λιαστές, το ψωμί, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με μια κουτάλα, ώσπου το μίγμα να πάρει μορφή πηχτού χυλού. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει ρίχνω από 1 κουτ. σούπας από το χυλό που ετοίμασα για κάθε κεφτέ. Τηγανίζω τους ντοματοκεφτέδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Τους βγάζω από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρω ζεστούς.

Related Posts

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γιορτή της Παναγιάς και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε την ΜΑΝΑ όλων μας! Ας γιορτάσουμε γύρω απο ένα τραπέζι όπως μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε! Σας έχω έτοιμο το τραπέζι του 15Αύγουστου! ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ & ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ […]