Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 10 min
: 6 min

Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της ντομάτας και την φρεσκάδα του δυόσμου.

Ingridients
  • 12 ντοματίνια, μεγαλούτσικα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα (κρατάω 1 κουταλιά για το σερβίρισμα)
  • ½ κουτ. ζάχαρη
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Κόβω το κάθε ντοματάκι σε 3 φέτες και τα στρώνω σε μια ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  • Step 2 Βάζω στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου (εκτός από την κουταλιά που έχω κρατήσει) και τα πολτοποιώ.
  • Step 3 Ραντίζω με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο τα ντοματίνια και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου γκριλ για 3-4 λεπτά.
  • Step 4 Βάζω το ανθότυρο σε ένα μπολ, πασπαλίζω με το μπούκοβο και ανακατεύω με ένα πηρούνι για να θρυμματιστεί το τυρί.
  • Step 5 Συναρμολογώ τα ντοματίνια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες 1 κουτ. γλυκού ανθότυρο.
  • Step 6 Ρίχνω στο υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο τον ψιλοκομμένο δυόσμο που έχω κρατήσει, ανακατεύω, ραντίζω τα ντοματίνια και σερβίρω.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Ένα φαγάκι φούρνου για όλη την οικογένεια, που από μόνο του είναι γιορτή…

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]