Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Ανάλαφρο φαγητό με τη φρεσκάδα της ντομάτας, το χορταστικό μανεστράκι και το άρωμα του δυόσμου. Η φέτα είναι προαιρετική για όσους θέλουν να δώσουν έξτρα γεύση.

Ingridients
  • 8 μέτρια ντομάτες, πλυμμένες
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 600 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, καυτό
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το κριθαράκι και σοτάρω για 2 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.
  • Step 4 Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).
  • Step 6 Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
  • Step 7 Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…