destination taste!

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

: 12-16
: 20 min

Απίστευτα εύκολα μείγματα που σας λύνουν τα χέρια για το μπουφέ ή για το καλωσόρισμα ενός γιορτινού γεύματος. Κάθε μείγμα έχει τη δική του γευστική ταυτότητα αλλά και τα δύο είναι εξίσου υπέροχα.

Ingridients
  • 12 – 16 ντακάκια (μικρές παξιμαδομπουκιές –μπορείτε να διαλέξετε όποιο είδος θέλετε, όπως κρίθινα, επτάζυμα, σταρένια κ.ά.)
  • Για την πάστα με πράσινες ελιές
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το πιρούνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας πάστα πράσινης ελιάς (θα τη βρείτε έτοιμη σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα λευκού Βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας πάστα λιαστής ντομάτας (θα τη βρείτε έτοιμη, σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου (θα τη βρείτε έτοιμη, σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την πάστα με πράσινες ελιές: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα σερβίρω.
  • Step 2 Για την πάστα με λιαστές ντομάτες: Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και το διατηρώ στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.
  • Step 3 Για το σερβίρισμα: Ραντίζω τα ντακάκια με λίγο νερό (προαιρετικά και μόνο αν τα ντακάκια είναι πολύ σκληρά). Βάζω στα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα με πάστα λιαστής ντομάτας και στα άλλα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα από την πάστα με τις πράσινες ελιές. Σερβίρω αμέσως –αν αφήσω για ώρα τα ντακάκια με την πάστα θα μουλιάσουν και θα διαλύονται στο σεβίρισμα.

Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe