Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

: 12-16
: 20 min

Απίστευτα εύκολα μείγματα που σας λύνουν τα χέρια για το μπουφέ ή για το καλωσόρισμα ενός γιορτινού γεύματος. Κάθε μείγμα έχει τη δική του γευστική ταυτότητα αλλά και τα δύο είναι εξίσου υπέροχα.

Ingridients
  • 12 – 16 ντακάκια (μικρές παξιμαδομπουκιές –μπορείτε να διαλέξετε όποιο είδος θέλετε, όπως κρίθινα, επτάζυμα, σταρένια κ.ά.)
  • Για την πάστα με πράσινες ελιές
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το πιρούνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας πάστα πράσινης ελιάς (θα τη βρείτε έτοιμη σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα λευκού Βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας πάστα λιαστής ντομάτας (θα τη βρείτε έτοιμη, σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου (θα τη βρείτε έτοιμη, σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την πάστα με πράσινες ελιές: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα σερβίρω.
  • Step 2 Για την πάστα με λιαστές ντομάτες: Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και το διατηρώ στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.
  • Step 3 Για το σερβίρισμα: Ραντίζω τα ντακάκια με λίγο νερό (προαιρετικά και μόνο αν τα ντακάκια είναι πολύ σκληρά). Βάζω στα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα με πάστα λιαστής ντομάτας και στα άλλα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα από την πάστα με τις πράσινες ελιές. Σερβίρω αμέσως –αν αφήσω για ώρα τα ντακάκια με την πάστα θα μουλιάσουν και θα διαλύονται στο σεβίρισμα.

Related Posts

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Πεντανόστιμα κριτσίνια, τραγανά και πικάντικα. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρασί, τη μπύρα ή το ούζο σας αλλά και σαν σνακ.