Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 15 min
: 6 min

Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ορεκτικό.

Υλικά
  • 8 ντακάκια κρίθινα ή ολικής αλέσεως
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. ξίγαλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 2 βανίλιες ή νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
  • Βήμα 2 Λαδώνω ελαφρά τις φέτες των φρούτων και ψήνω στο γκρίλ ή σε τηγάνι-ψηστιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βήμα 3 Παίρνω τις σκελίδες σκόρδου και την τρίβω ελαφρά επάνω στα ντακάκια για να αφήσουν λίγο από τη μυρωδιά τους. Βρέχω ελαφρά τα ντακάκια και τα απλώνω επάνω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το ξίγαλο σε όλα τα ντακάκια, «καρφώνω» επάνω από 1 φετούλα βανίλια ή νεκταρίνι και ραντίζω με το υπόλοιπο αρωματικό ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5 Σερβίρω αμέσως.