destination taste!

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 15 min
: 6 min

Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ορεκτικό.

Ingridients
  • 8 ντακάκια κρίθινα ή ολικής αλέσεως
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. ξίγαλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 2 βανίλιες ή νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
  • Step 2 Λαδώνω ελαφρά τις φέτες των φρούτων και ψήνω στο γκρίλ ή σε τηγάνι-ψηστιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Step 3 Παίρνω τις σκελίδες σκόρδου και την τρίβω ελαφρά επάνω στα ντακάκια για να αφήσουν λίγο από τη μυρωδιά τους. Βρέχω ελαφρά τα ντακάκια και τα απλώνω επάνω σε μια πιατέλα.
  • Step 4 Μοιράζω το ξίγαλο σε όλα τα ντακάκια, «καρφώνω» επάνω από 1 φετούλα βανίλια ή νεκταρίνι και ραντίζω με το υπόλοιπο αρωματικό ελαιόλαδο.
  • Step 5 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Ευκολότατα, πολύ αρωματικά και αφράτα, τα κλασικά μπισκότα βανίλιας συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι μας κάθε στιγμή της ημέρας. Προτιμάμε φυσική βανίλια για αξεπέραστο άρωμα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

Το κροκ-μεσιέ είναι ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θα μπορούσαμε να πούμε υποθετικά στα ελληνικά ένας τραγανός κύριος. Πολλές παραλλαγές έχουν γίνει […]