destination taste!

ΝΤΑΚΟΣ

ΝΤΑΚΟΣ

ΝΤΑΚΟΣ

: 2
: 10 min

Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας και τη φαντασία σας. Εγώ θα μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις γευστικές ανακαλύψεις μου, και η έμπνευση δική σας!

Ingridients
  • 1 παξιμάδι κριθαρένιο ή σίτου
  • 3 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένη ντομάτα
  • 3 κουτ. της σούπας φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. της σούπας κάππαρη
  • ρίγανη, ξερή
  • βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Παίρνω παξιμάδια κριθαρένια ή σίτου και τα μουλιάζω κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα περιχύνω με ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι), προσθέτω θρυμματισμένη φέτα ( 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι) και τριμμένη ντομάτα ( 3-4 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι). Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω κάπαρη(1 κουταλιά της σούπας για κάθε παξιμάδι), λίγο βασιλικό ή μέντα, ακόμη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος περιχύνω λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας).
  • Step 2 Ιδέες για ντάκο αλλιώς…
    1.
    Ντάκος με μαριναρισμένο γαύρο με φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.
    2.Ντάκος με παντζαροσαλάτα και θρυμματισμένη φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.
    3.Ντάκος με λιαστή ντομάτα, φρέσκο βασιλικό, κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένες ελιές και ελαιόλαδο.
    4.Ντάκος με κομμάτια καρπούζι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα και ελαιόλαδο.
    5.Ντάκος με κομμάτια πεπόνι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και ελαιόλαδο.
    6.Ντάκος με κόκκινες ψητές πιπεριές, θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο.

Related Posts

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.