Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Νέο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale για τα 140 Χρόνια της Οινοποιίας Μπουτάρη

Νέο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale για τα 140 Χρόνια της Οινοποιίας Μπουτάρη

Για τον εορτασμό των 140 χρόνων της, η οινοποιία Μπουτάρη δημιούργησε και λανσάρει το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019, ένα ιδιαίτερο Μοσχοφίλερο από μια παρτίδα διαλεχτών σταφυλιών, παλαιών κλημάτων του ιδιόκτητου αμπελώνα της στη Μαντινεία.
Το πλούσιο έδαφος, τα παλιά κλήματα πλέον των 47 ετών και το ευνοϊκό για την ποικιλία κλίμα του οροπεδίου, έδωσαν σταφύλια άριστης ωριμότητας και «ενέπνευσαν» την Οινοποιία Μπουτάρη στη δημιουργία ενός νέου Μοσχοφίλερου Μπουτάρη, ενός κρασιού που συγκεντρώνει έντονα τα βασικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, όπως οι ανθώδεις και φρουτώδεις νότες στο άρωμα, η φρεσκάδα και η αρμονία στη γεύση.
Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Οινοποιίας Μπουτάρη, δήλωσε για το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019: «Πρόκειται για ένα κρασί που σηματοδοτεί τη συνέχεια στην ενεργή πρωτοπορία 140 χρόνων της εταιρίας Μπουτάρη. Υπηρετώντας τις πατρογονικές μας αξίες για ανάδειξη του επώνυμου, ποιοτικού ελληνικού κρασιού και αξιοποιώντας τους καρπούς του ιστορικού μας αμπελώνα στη Μαντινεία, μαζί με τις γνώσεις μας για την ποικιλία Μοσχοφίλερο, δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο οίνο, «μια Cuvée Spéciale ” που εκφράζει την οινική μας ταυτότητα στο σήμερα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει και θα αγαπηθεί, όσο αγαπήθηκε και το κλασσικό Μοσχοφίλερο Μπουτάρη».

Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019 Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Ποικιλία: 100% Μοσχοφίλερο
Τύπος: Οίνος λευκός, ξηρός (ΠΟΠ Μαντινεία)
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με γκρι ανταύγειες. Ιδιαίτερα αρωματικό προφίλ που συνδυάζει χαρακτήρες όπως το γιασεμί, το αχλάδι, ο ανανάς και τα εσπεριδοειδή με νότες μέντας και κερήθρας . Δροσερό, γεμάτο και εξαιρετικά ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα, ανεπαίσθητη γλυκύτητα και φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.
Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει αρμονικά πληθώρα εδεσμάτων όπως ευωδιαστές σαλάτες, πιάτα ψητών λιπαρών ψαριών και θαλασσινών όπως επίσης και πλατώ κίτρινων τυριών ή φρούτων.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
Οινοποίηση: Οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχοφίλερο από αμπέλια ηλικίας 47 ετών που καλλιεργούνται σε αργιλοπηλώδη εδάφη στο Κτήμα Μπουτάρη στη Μαντινεία. Μετά τον χειρωνακτικό τρύγο ακολουθεί χειροδιαλογή των σταφυλιών στο οινοποιείο για τη διασφάλιση της αρίστης υγιεινής κατάστασης του σταφυλιού. Στη συνέχεια εφαρμόζεται στο σύνολο της ποσότητας προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες, με στόχο τη μετάδοση του αρωματικού πλούτου του φλοιού της ράγας στο γλεύκος. Η αλκοολική ζύμωση διεξάγεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 12 – 18 0C ενώ στα τέλη της, το κρασί ωριμάζει για σύντομο χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ταυτόχρονη ανάδευση των φίνων λασπών για την ανάδειξη του χαρακτήρα του. Εμφιαλώνεται μετά από ήπια διήθηση ώστε να διατηρούνται στο έπακρο τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.