Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Νέα εποχή για το Κτήμα Κοκοτού με την συνεργασία του με τον Dr Γιώργο Κοτσερίδη και τις καινούριες ετικέτες του

Νέα εποχή για το Κτήμα Κοκοτού με την  συνεργασία του με τον Dr Γιώργο Κοτσερίδη και τις καινούριες ετικέτες του

Με την καινούρια δυναμική ομάδα οινοποίησης και τις  νέες ετικέτες του, βρήκε το Κτήμα Κοκοτού η εσοδεία του 2019. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κτήματος  στην Σταμάτα, παρουσιάστηκαν οι ανανεωμένες ετικέτες των κρασιών του οινοποιείου και υπό τις επεξηγήσεις του Dr Οινολόγου Γιώργου Κοτσερίδη,  δοκιμάστηκαν τα πρώτα κρασιά της νέας εσοδείας, που φέρουν την υπογραφή του.

Ως φυσικό επακόλουθο της πολύχρονης συνεργασίας του Κτήματος με την εταιρεία Innovino (εταιρεία αναλύσεων υψηλού επιπέδου), ο Dr Γιώργος Κοτσερίδης, με την ομάδα του ανέλαβε σύμβουλος παραγωγής του Κτήματος Κοκοτού από τον τρύγο του 2019, σε μία προσπάθεια να ανέβει ακόμα ψηλότερα η παραδοσιακή ποιότητα των οίνων του Κτήματος. Η καινούρια ομάδα συμπληρώνεται με την νέα επίσης χημικό μηχανικό-οινολόγο του κτήματος, Κωνσταντίνα Πολυχρονίδου.

Τα πέντε κρασιά που κυκλοφορούν ήδη με τις νέες τους φορεσιές είναι τα παρακάτω ενώ σταδιακά αναμένεται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κρασιά του Κτήματος. 
• Ροδίτης- Σαββατιανό, Αγρίμι 2019
• Gewürztraminer “Τρεις Παράδες” 2019
• Ασύρτικο “Πέρδικα στ’ αμπέλι” 2019
• Merlot-Cabernet Sauvignon – Rose “Κλέφτρα Κίσσα” 2019 και το 
• Αγιωργίτικο ‘Τρεις Λόφοι’ 2019
Οι νέες ετικέτες έχουν λιτή εμφάνιση και προβάλουν το οικοσύστημα του κτήματος θέλοντας να τονίσουν τον σεβασμό της οικογένειας Κοκοτού προς την φύση.

Προφίλ του Κτήματος Κοκοτού
Το Κτήμα Κοκοτού ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου Κοκοτού, αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της μεγαλούπολης και να πάει στην Σταμάτα, προκειμένου να χτίσει το σπίτι της και να ασχοληθεί ενεργά με την καλλιέργεια της γης. Το κτήμα που βρίσκεται τώρα το οινοποιείο και οι αμπελώνες της οικογένειας αγοράστηκαν το 1975, την ίδια χρονιά που ο Γιώργος και η Άννα Κοκοτού παντρεύτηκαν. Το 1979 μπήκαν στο σπίτι με την κόρη τους μωρό, ενώ αργότερα ήρθε και το δεύτερο παιδί. 

Το 1980 φυτεύτηκε ο πρώτος αμπελώνας, έκτασης 70 στρεμμάτων, με τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot & Chardonnay μετά από συμβουλή του Ινστιτούτου Οίνου & Αμπέλου. Εκείνη την εποχή δεν είχαν ξεκινήσει να ερευνώνται οι ελληνικές ποικιλίες, ενώ είχαν γίνει πειραματικοί αμπελώνες στο Καπανδρίτι με διεθνείς ποικιλίες. Παρόλο που φυτεύτηκαν διεθνείς ποικιλίες, στο Κτήμα Κοκοτού πίστεψαν και στο Σαββατιανό, την ποικιλία που κυριαρχούσε στους αμπελώνες της περιοχής. Το 1981 δημιουργήθηκε το πρώτο κρασί από Σαββατιανό, με σταφύλια αγορασμένα από τους αμπελουργούς της Σταμάτας. Από τότε μέχρι και σήμερα το Κτήμα Κοκοτού δεν έπαψε να πιστεύει και να επενδύει στο Σαββατιανό, ενώ φέτος υπεγράφη συμβόλαιο ενοικίασης αμπελώνα με παλαιά κλίματα διαμορφωμένα σε κύπελλο, φυτεμένα το 1960 στην περιοχή της Σταμάτας.
Το Cabernet Sauvignon από τους αμπελώνες του Κτήματος στην 40ετή παρουσία του, έχει αποσπάσει αμέτρητα διεθνή βραβεία.
Τα δύο παιδιά της οικογένειας συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του κτήματος. 

Η Ναταλία Κοκοτού ζει στο κτήμα με την οικογένειά της, διοργανώνει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδιά εμπνευσμένα από τις δραστηριότητες του κτήματος μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της βιοποικιλότητας και αναπτύσσουν την οικολογική τους συνείδηση, παίζοντας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργούν μόνιμες καθημερινές ομάδες, σχολικές εκδρομές και camp το Πάσχα και το καλοκαίρι.
Ο δε Στέφανος, συνεταίρος της εταιρείας Maltby & Greek που βρίσκεται στο Λονδίνο,  ασχολείται με την εισαγωγή βιολογικών Ελληνικών delicatessan και κρασιών κυρίως από μικρούς παραγωγούς, μεταξύ των οποίων κι εκείνα του κτήματος.
Στο Κτήμα εκτός από τους αμπελώνες έχει αναπτυχθεί βιολογικός ελαιώνας 400 δέντρων, ένας πρότυπος μελισσώνας με 20 διώροφες κυψέλες, ορνιθώνας και λαχανόκηπος ο οποίος καλλιεργείται με την μέθοδο της “permaculture”.
#ktimakokotou   #newwinelabelskokotos
Instagram / facebook @ktimakokotou


Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΑΠΑΚΙ

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΑΠΑΚΙ

Ζουμερό και χορταστικό σνακ που θα αγαπήσουν τα παιδιά. «Παίξτε» με τα μυρωδικά χρησιμοποιώντας αυτά που αγαπάτε περισσότερο…

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Τα λαχανικά είναι δύσκολο να τα συνηθίσουν τα παιδιά. Με αυτά τα μάφινς είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν. Πολύ χρώμα και απίθανη γεύση.