Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

: 4
: 10 min
: 30 min

Η περιοχή της Ολυμπιάδας δεν είναι μόνο διάσημη, ως γενέτειρα του Αριστοτέλη, είναι γνωστή και για την μεγαλύτερη παραγωγή μυδιών, σε όλη τη χώρα. Τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση τους, αλλά και για τον τρόπο καλλιέργειάς τους.

Ingridients
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, καθαρισμένα (ψίχα)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 330 γρ. μπύρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, τριμμένους
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Αφήνω τα μύδια σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
  • Step 2 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Προσθέτω τους τριμμένους μαραθόσπορους, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 3 Αρχίζω να ρίχνω την μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.
  • Step 4 Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
  • Step 5 Πιάνω 2 μύδια και τα κολλάω μαζί. Τα βουτάω στον χυλό και τα ρίχνω κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Step 6 Τα τηγανίζω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  • Step 7 Τα σερβίρω ζεστά.