Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

: 4-6
: 30 min
: 50 min

Αν θέλετε να το σερβίρετε σαν κυρίως, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπυρωτό πιλάφι. Ως μεζές, χρειάζεστε απαραίτητα φρέσκο, ξεροψημένο, χωριάτικο ψωμί.

Ingridients
  • 400 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 4 – 5 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (θα το βρείτε σε όλα τα φυτώρια)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό μύδια ψίχα, κατεψυγμένα (αν αγοράσω φρέσκα, θα χρειαστώ περίπου 2 κιλά)
  • Για τη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
  • 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με αρκετό από το χυμό τους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το κρασί, τα σκόρδα, το θυμάρι, τη δάφνη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Τότε ρίχνω τα κατεψυγμένα μύδια ψίχα (όπως είναι, παγωμένα) και περιμένω να ξαναπάρει το υγρό μια βράση. Σκεπάζω αμέσως την κατσαρόλα και αχνίζω τα μύδια για 3 – 4 λεπτά.
  • Step 2 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα μύδια. Τα βάζω σε ένα μπολ και σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας, το οποίο αφήνω κατά μέρος.Σάλτσα πιπεριάς: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλένω και σκουπίζω καλά τις πιπεριές. Τις αραδιάζω στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνω για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι η φλούδες τους να μαυρίσουν και να σκάσουν σε διάφορα σημεία. Βγάζω τη σχάρα από το φούρνο και ρίχνω αμέσως τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη. Την καλύπτω γρήγορα και σφικτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για 15 – 20 λεπτά (οι εγκλωβισμένοι καυτοί ατμοί θα ξεκολλήσουν τις φλούδες). Ξεσκεπάζω το μπολ και ξεφλουδίζω τις πιπεριές (θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα γίνεται!), αφαιρώντας μαζί σποράκια, μεμβράνες και κοτσάνια. Κόβω τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και τις αφήνω κατά μέρος.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και ρίχνω τις πιπεριές. Τις σοτάρω για 1 λεπτό και ρίχνω τα ντοματάκια και το ζουμί που κράτησα από το μαγείρεμα των μυδιών. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση μαγειρεύω για 10 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
  • Step 4 Αποσύρω από τη φωτιά, πολτοποιώ τη σάλτσα στο μπλέντερ και ρίχνω τον πολτό στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα. Αφήνω να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τα μύδια. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για άλλα 4 – 5 λεπτά.
  • Step 5 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Δύσκολοι καιροί με αρκετό άγχος και τα παιδιά στο σπίτι! Πρέπει να τα κρατήσουμε απασχολημένα, να τους δώσουμε διεξόδους δημιουργικότητας. Ευκαιρία λοιπόν, για μαγειρέματα που μπορούν να κάνουν μόνα τους και να περάσουν τις ώρες τους ευχάριστα και νόστιμα! ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – […]

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).