Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

: 4-6
: 10 min
: 40 min

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε όπως και στην κανονική συνταγή. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπως είναι, κατεψυγμένα και ξεκινάμε να χρονομετρούμε τα 5λεπτο βράσιμο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη συνταγή όπως περιγράφεται.

Ingridients
  • 1½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, θρυμματισμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
  • 800 ml νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκες και ώριμες ντομάτες, λιωμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα (ή κεφαλοτύρι), τριμμένη, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα μπαχάρια και το δεντρολίβανο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και τα μύδια και σοτάρω για 1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να πάρει μια βράση και σκεπάζω αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύω τα μύδια για 4 – 5 λεπτά, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Πετάω όσα μύδια δεν άνοιξαν και καθαρίζω τα υπόλοιπα. Πετάω τα όστρακα και βάζω τα καθαρισμένα μύδια σε ένα μπολ. Σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνω κατά μέρος. Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα και ζεσταίνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
  • Step 3 Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω το ζουμί από το μαγείρεμα των μυδιών που άφησα κατά μέρος, το ζεστό νερό, τις λιωμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 – 12 λεπτά (ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μελώσει το φαγητό. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω το φαγητό τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
  • Step 4 Προσθέτω τα καθαρισμένα μύδια και το δυόσμο και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  • Step 5 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και μετά με το καπάκι της και την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά. Ανακατεύω το φαγητό για να αφρατέψει το κριθαράκι, μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω αμέσως. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe