Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ένα ελαφρύ φαγάκι με γεύση καλοκαιριού. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι φρέσκα τα μύδια. Η θάλασσα που «κρύβουν» μέσα τους τα κάνει απολαυστικά!

Ingridients
  • 20 – 25 μύδια μεγάλα, καθαρισμένα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 – 3 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
  • 2 κουτ. γλυκού σταφίδες μαύρες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 – 3 φλιτζ. τσαγιού νερό ζεστό
Instructions
  • Step 1 Με ένα μαχαιράκι μυτερό, ανοίγω τα καθαρισμένα μύδια φροντίζοντας να μείνουν τα δύο κελύφη ενωμένα.
  • Step 2 Βάζω το ρύζι σε ένα μπολ και το γεμίζω με νερό. Αφήνω το ρύζι να μουσκέψει καλά.
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Προσθέτω τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και σοτάρω μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Step 4 Σουρώνω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και σκουπίζω το μπολ. Ρίχνω το ρύζι στο μπολ, προσθέτω τα σοταρισμένα κρεμμύδια, στραγγισμένα από τα πολλά λάδια, τον άνηθο, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, το μπαχάρι, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από το φλυτζάνι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Με ένα κουτάλι βάζω μια κουταλιά γέμισης σε κάθε μύδι και το κλείνω. Τα τοποθετώ σε μια ρηχή κατσαρόλα, κοντά το ένα στο άλλο. Ραντίζω με το υπόλοιπο φλυτζάνι ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Τα σκεπάζω με ένα πιάτο και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά.