destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4
: 10 min
: 6 min

Ένα ορεκτικό που μοσχοβολάει θάλασσα. Με ουζάκι, μπυρίτσα ή κρασάκι θα σας ανοίξει την όρεξη και θα σας ταξιδέψει στο καλοκαιράκι.

Ingridients
  • 25 – 30 μύδια, καθαρισμένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού (150 ml) λευκό ξηρό κρασί ή μηλίτη αν θέλουμε
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 ματσάκι μυρωδικών (μπουκέ γκαρνί), δεμένο με σπάγκο ή τυλιγμένο σε ένα κομάτι τουλπάνι (π.χ. μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 3 – 4 φυλλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρω μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, το μπουκέ γκαρνί, ανακατεύω και ρίχνω τα μύδια.
  • Step 2 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τη μουστάρδα με το κρασί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι.
  • Step 3 Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
  • Step 4 Όταν ξεσκεπάσω το σκεύος, ελέγχω αν τυχόν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα απομακρύνω.
  • Step 5 Προσθέτω το λεμόνι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πασπαλίζω με την πάπρικα.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]



Subscribe