Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

: 6
: 10 min
: 7 min

Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.

Ingridients
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
  • 3 – 4 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
  • 50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, φρεσκοτριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 12 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας, από μέτριου πάχους φραντζόλα
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα στη μέση, ώστε να μοιάζουν με μικρά μισοφέγγαρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τις πιπεριές Φλωρίνης, τις λιαστές ντομάτες, τη μισή γραβιέρα, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200º C. Αραδιάζω τις φέτες ψωμιού στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και μοιράζω το μείγμα που ετοίμασα επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Από πάνω μοιράζω το σαλάμι αέρος.
  • Step 3 Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις φέτες για 5 – 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα με τις πιπεριές να σιγοβράσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
  • Step 4 Σερβίρω τις φέτες ζεστές.