Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και κιμά λουκάνικου

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και κιμά λουκάνικου
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 10΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 13/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 μεγάλες φέτες από προζυμένιο καρβέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 50 γρ. soft Lurpak
  • 200 γρ. φέτες τυρί Arla Havarti, κομμένες σε λωρίδες
  • κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα μοσχαρίσια λουκάνικα και ψιλοκόβω τη γέμιση σε μορφή κιμά. Ρίχνουμε τον κιμά στο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο soft, μοιράζουμε τον κιμά λουκάνικου και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη, στρώνουμε τις λωρίδες τυριού και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.