Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ

ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ

ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ

: 4
: 10 min
: 40 min

Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μέτριο πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο σε ροδέλες
  • 700 – 800 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (θα χρειαστούμε ένα μεγαλούτσικο μπρόκολο, χωρίς τα κοτσάνια του)
  • 5 – 6 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1½ λίτρο νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών, κατά προτίμηση από βιολογικό κύβο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
Instructions
  • Step 1 Για τη σούπα: Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το πράσο, τα μπουκετάκια του μπρόκολου και το μπέικον για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γίνει τραγανό το μπέικον. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τις πατάτες και το νερό (ή το ζωμό). Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Step 2 Πολτοποιώ τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ (ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ). Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο.
  • Step 3 Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω το γιαούρτι και την πάπρικα με ένα πιρούνι.
  • Step 4 Μοιράζω τη σούπα σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα και ρίχνω σε κάθε μερίδα από 1 κουτ. σούπας κρέμα γιαουρτιού.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]