Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΡΕΜΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΡΕΜΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΡΕΜΑ

: 12
: 30 min
: 20 min
           
: 3 hr

Αφράτο με υπέροχη, βελούδινη κρέμα και σταφίδες είναι το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά ή τα παιδικά πάρτι. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με κράνμπερις ή μύρτιλλα.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 140 ml χλιαρό γάλα
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • Για την κρέμα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 280 ml γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύω το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και το αφήνω στην άκρη. Βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και προσαρμόζω τον γάντζο. Ξεκινάω να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτω το γάλα με την μαγιά. Μόλις ενωθεί τα υλικά προσθέτω τις σταφίδες και ένα ένα τα αυγά δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ελαστική ζύμη. Ξεκινάω να προσθέτω το βούτυρο σταδιακά, δουλεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες να φουσκώσει.
  • Step 2 Για την κρέμα: Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν οι κρόκοι. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο μείγμα. Χαράζω τον λοβό της βανίλιας και με ένα μυτερό μαχαίρι, ξύνω τα σποράκια. Ρίχνω το λοβό και τα σποράκια και μια κατσαρόλα, προσθέτω το γάλα και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, πετάω τον λοβό και ρίχνω με αργή ροή, το καυτό γάλα, στο μείγμα των αυγών, δουλεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
  • Step 3 Για τα μπριός: Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη, ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο, πάχους περίπου 8 χιλιοστών. Απλώνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας περίπου 1 εκατοστών από την περιφέρεια. Τυλίγω από την μακριά πλευρά σε μακρύ ρολό και κόβω σε 12 χοντρά ρολά. Μεταφέρω τα ρολάκια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, Σκεπάζω με μια πετσέτα και τα αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσουν.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Aλείφω τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό, χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ξεφορμάρω τα ρολάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.