Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 4
: 20 min
: 30 min
           
: 2 hr

Αφράτα και γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με ολόκληρη μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας.

Ingridients
  • 520 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι, Μύλοι Δάκου
  • 7-8 γρ. μαγιά ξερή
  • 2 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 μπανάνες
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 ασπράδια αυγών, ελαφρά χτυπημένα για το άλειμμα
Instructions
  • Step 1 Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά, τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύω με τον γάντζο για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1-1½ ώρα να φουσκώσει.
  • Step 2 Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Πλάθω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλή μπάλα. Τοποθετώ 1 μπάλα ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο.
  • Step 3 Τοποθετώ στην άκρη του φύλλου 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες (τοποθετώ τα φετάκια όρθια) και απλώνω πάνω από τις φέτες 2-3 κουταλιές πραλίνα. Τυλίγω τη ζύμη μέχρι τη μέση και με ένα μαχαίρι, κόβω το υπόλοιπο φύλλο σε λεπτές λωρίδες. Συνεχίζω το τύλιγμα του φύλλου ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολάκι με λεπτές λωρίδες. Γυρίζω τις άκρες του ρολού και τα ενώνω στην άκρη. Μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζω τα μπριος για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Aλείφω τα μπριοσάκια με χτυπημένο ασπράδι αυγού και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Related Posts

ΔΙΧΡΩΜΗ ΚΡΕΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΚΡΕΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Απόλυτα δροσερή και εύκολη κρέμα με εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση. Μπορείτε φυσικά να βάλετε ότι χυμό σας αρέσει αρκεί να είναι έντονος σε χρώμα για να υπάρχει η διχρωμία στην εμφάνιση.

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Η κρέμα μπουγάτσας είναι από τις αγαπημένες μου την οποία φτιάχνω και για τάρτες ή και ποτηράτα γλυκά. Αν θέλετε μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγη μαστίχα, με λίγο λικέρ τριαντάφυλλο ή λικέρ αμύγδαλο.