destination taste!

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 15 min
           
: 30 min

Μια παραλλαγή της κλασσικής ζύμης μπριζέ με μεσογειακό άρωμα. Δοκιμάστε την σε τάρτες καλοκαιρινές με λαχανικά…

Ingridients
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για την ταρτιέρα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) γάλα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο και τρίβω τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώσπου να ετοιμάσω μείγμα που να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτω το γάλα, το αυγό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το αλάτι και ανακατεύω με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί, χωρίς να επιμείνω ιδιαίτερα, μέχρι να ετοιμάσω ζύμη, όχι απαραίτητα ομοιόμορφη. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη, και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Ξετυλίγω τη ζύμη. Σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
  • Step 3 Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Μια τάρτα με διαφορετική ζύμη αφού περιέχει σπανάκι φρέσκο. Μπορείτε να την φτιάξετε και με κατεψυγμένο αλλά ίσως χρειαστείτε περισσότερο αλεύρι αφού η υγρασία είναι πολύ περισσότερη.

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.



Subscribe