Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 15 min
           
: 1 hr

Μια παραλλαγή της κλασσικής ζύμης μπριζέ με γιαούρτι και ιδιαίτερα τραγανή υφή.

Ingridients
  • 80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
  • Step 3 Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη.
  • Step 4 Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο.

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δίχρωμη και δροσερή τερίνα με την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού και τη γλύκα των φρούτων. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα είναι της εποχής ή αγαπάτε περισσότερο.