Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΡΙΖΕ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ

ΜΠΡΙΖΕ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ

ΜΠΡΙΖΕ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 15 min
           
: 1 hr 15 min

Η κλασσικότερη ζύμη για τάρτες (γλυκές ή αλμυρές)

Ingridients
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) γάλα ή νερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι, τον κρόκο και το γάλα (ή το νερό) και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Ξετυλίγω τη ζύμη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
  • Step 3 Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ανάλαφρη μους που συνδυάζεται με βουτυράτη και τραγανή, σοκολατένια βάση. Αν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλη διάσταση χρησιμοποιώντας μια ταρτιέρα 20-22 εκ.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια υπέροχη παραλλαγή της κλασικής πίτσας από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η επιλογή της μοτσαρέλας και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή αποθεώνει τη γεύση όση και τη θρεπτική αξία της.