destination taste!

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές.

Ingridients
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 300 γρ φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή βασιλικού ή μαϊντανού)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παξιμάδια της αρεσκείας μας, θρυμματισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μήλα κόκκινα, με τη φλούδα τους, κομμένα σε μέτρια κυβάκια και χωρίς κουκούτσια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος, σε φέτες πάχους 1 εκ., κι στη συνέχεια κόβω κάθε φέτα σε μέτρια μπαστουνάκια. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω για 20 λεπτά. Τα σκουπίζω καλά με ένα καθαρό πανί.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί με το δυόσμο (ή το βασιλικό ή το μαϊντανό). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα παξιμάδια με τη ζάχαρη.
  • Step 4 Ρίχνω τις μελιτζάνες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και προσθέτω τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα μήλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου. Προσθέτω το μείγμα φέτας-μυρωδικού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Πασπαλίζω με το μείγμα παξιμαδιού-ζάχαρης και την πάπρικα. Ψήνω το φαγητό για 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και ψήνω το φαγητό για άλλα 30 λεπτά.
  • Step 6 Σερβίρω το φαγητό χλιαρό.

Related Posts

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Σεπτέμβρης μας παρακινεί να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Τι πιο επωφελές για μια οικογένεια να θέσει φέτος τις πρώτες βάσεις για μια ποιοτικότερη καθημερινότητα, ξεκινώντας.. εκ των έσω. Διατροφή! Αν και δε ξεκινάει από το αντίστοιχο γράμμα, θα έπρεπε να είναι το Ά των […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]