Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΠΑΠΙΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΠΑΠΙΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΠΑΠΙΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4
: 30 min
: 30 min

Το ζουμερό κρέας της πάπιας σε συνδυασμό με το κάρι, το μέλι και το δεντρολίβανο, γίνονται ένα ξεχωριστό φαγάκι για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Ingridients
  • 4 μπουτάκια πάπιας (θα τα βρείτε ολόκληρα, με το παχύ τους δέρμα και το κόκαλο, στα ψυγεία των καλών ντελί και σε ορισμένα μεγάλα καλά παντοπωλεία)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο (όχι να κάψει)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου για το σερβίρισμα
  • Για τη σάλτσα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. πικάντικη μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Step 2 Πλένω και στεγνώνω καλά τα μπουτάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω χιαστί το παχύ δέρμα τους, φτιάχνοντας μικρά καρεδάκια. Τα αλατοπιπερώνω καλά.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα μπουτάκια για 6 – 7 λεπτά, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσουν καλά και στη συνέχεια τα γυρίζω για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζω και τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 4 Χτυπάω στο μούλτι το βούτυρο, την πάπρικα, το κάρι και το μέλι, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα μπουτάκια με την πάστα και τα αραδιάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, σε μονή στρώση.
  • Step 5 Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να ροδίσουν, με το δέρμα προς τα πάνω, χωρίς να τα γυρίσω.
  • Step 6 Στο μεταξύ, φτιάχνω τη σάλτσα: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.
  • Step 7 Μοιράζω τα μπουτάκια σε πιάτα, τα περιχύνω με τη σάλτσα και συνοδεύω με μαύρο ρύζι και φυλλαράκια δεντρολίβανου.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.