Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

: 18-20
: 1 hr
: 50 min

Μικρές μπουκίτσες που θα λατρέψετε αφού συνδυάζουν όλες τις γλύκες μαζί. Σοκολάτα, σιρόπι, δαμάσκηνα και ζύμη κουρού και κανταΐφι.

Ingridients
  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 18-20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  •  Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για το τελείωμα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 72% κακάο
Instructions
  • Step 1 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Για τη γέμιση: Λιώνω τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνω λίγα λίγα τα δαμάσκηνα και τα «γυρίζω» με ένα πηρούνι για να καλυφθούν από τη σοκολάτα. Τα βγάζω με προσοχή και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν.
  • Step 3 Για τις μπουκίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
  • Step 5 Παίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 20 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της ένα σοκολατένιο δαμάσκηνο. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.
  • Step 6 Με ένα μεγάλο φλιτζάνι ή ποτήρι και ένα μαχαίρι κόβω κύκλους ζύμης από τα φύλλα κουρού. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).
  • Step 7 Ψήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 30-40 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 8 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πιάνοντας μια μια τις μπουκίτσες τις βουτάω μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Αφήνω τις μπουκίτσες σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]