Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μπουγιουρντί με κοτόπουλο

Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ Μαγείρεμα: 25΄
Ψήσιμο: 20΄ – 30΄
4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Εύβοια!
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου (φιλεταρισμένα)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού 
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. φέτα, κομμένη σε 4 φέτες των 100 γρ.
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβω το ψαχνό του κοτόπουλου σε μέτριες λωρίδες, πάχους περίπου 1½ εκ. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνω με το κρασί, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνω τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους (αν χρειαστεί, ρίχνω και λίγο ζεστό νεράκι) και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνω την καυτερή πιπερίτσα και τη ρίγανη, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Μοιράζω το φαγητό της κατσαρόλας σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ατομικά πήλινα γιουβετσάκια (αν δεν έχετε, αδειάστε όλο το φαγητό σε ένα μέτριο πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος, σχετικά βαθύ).

Στο κέντρο κάθε μερίδας βάζω από 1 κομμάτι φέτα και μερικές φέτες γραβιέρας. Βάζω τα σκεύη στο μεσαίο ράφι του φούρνου, χωρίς να τα σκεπάσω και τα ψήνω για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει η φέτα και να ροδίσει.